2024 April 25 - پنج شنبه 06 ارديبهشت 1403
پيامي براي نويسندگان ادبيات داستاني
کد خبر: ٥٧٢ تاریخ انتشار: ١٧ دي ١٣٩٣ - ٠٩:٣٩ تعداد بازدید: 2391
صفحه نخست » عمومی » مصاحبه
پيامي براي نويسندگان ادبيات داستاني

پيامي براي نويسندگان ادبيات داستاني
 

 

با سلام و احترام

دوره هاي  زندگي آدمي به مانند حکايت و روايتي است که به صورت تدريجي از نوک قلم قادر متعال و خالق توانا خداوند عزوجل تراوش مي کند و هر روز برنامه جديدي را براي او رقم مي زند و انسان تنها نقش داستان نويسي را بازي مي کند که هميشه در حال بازنويسي يک داستان بسيار بلند تاريخي است، ولي با اين تفاوت که او متن داستان زندگي را نمي نويسد بلکه شخصيت اول داستان يعني انسان با اراده خداوند،  متن داستان پيش رو را تدوين  و همزمان با تدوين نيز به اجرا در مي آورد.


آري زندگي انسان بسيار شبيه يک داستان و يک حکايت براي آينده است ،  همانگونه که نويسنده آزاد و غير مقيد به يک متن خاص ، براي تغيير محور داستان احساس آزادي و رهايي مي کند اين انسان هم در زندگي خود مي تواند بخشهايي از آنرا که در سرنوشت او حتمي نيست ، تغيير دهد .


پس با اين توجه داستان نويسي تعريف بخشهايي از زندگي آدمي است يعني آنچه که ما مي نويسيم و با قلم خود بر صفحه سفيد کاغذ پياده مي سازيم در حقيقت در حال تغيير روند زندگي جامعه هستيم اگر چه خود متوجه اين امر نباشيم.


حال که اين چنين است وظيفه نويسندگان ادبيات داستاني بسيار سخت و سنگين خواهد بود چرا که قبل از نوشتن و قلم به دست گرفتن  بايستي خود را به لوازمي ضروري و حياتي مجهز نموده تا در ميدان عمل،  زندگي جامعه را به صورت غلط و نادرست تغيير ندهند.


اولين لازمه در امر مزبور داشتن اطلاعات کافي و مفيد در موضوع است، يعني پيش از آنکه بخواهيم چيزي بنويسيم بايد به علوم و دانش هاي موردنياز آگاهي داشته باشيم چه علوم ظاهري و نوشتاري و چه علوم  محتوايي و معرفتي ، زيرا نوشتن بدون آگاهي بسيار پر ضرر تر از ننوشتن است ، به اين خاطر به همه شما عزيزان توصيه مي کنم قبل از آنکه نويسنده باشيد حتما يک خواننده خوبي باشيد ، چونکه نوشتن فرع بر خواندن است.


دومين لازمه در اين باره توجه به نيازهاي جامعه است همانطوري که شهيد مطهري فرزند برومند فريمان در نوشته هايش به آن بسيار توجه مي نمود و چيزي را که مورد نياز جامعه نبود ، نمي نوشت.


و سوم اينکه اگر چه داستان نويسي با روايت و حکايت متفاوت است و در داستان دست انسان بيشتر باز مي باشد و مي تواند داستان هاي تخيلي و غير واقعي را نيز به رشته تحرير در آورد که نام آن را نيز مي توان افسانه گذاشت اما خوب است که بدانيم بسياري از  افسانه ها ريشه در واقعيت هاي جامعه داشته و دارند، پس نبايد خود را در همه امور آزاد بدانيم بلکه با توجه به واقعيات جامعه و مطابق با اعتقادات صحيح جامعه به نوشتار تخيلي اقدام نماييم تا در آن روند تغيير،  به تغيير ناصحيح  منجر نشويم.


و چهارم اينکه در نوشتار خود به مصلحت و منافع اجتماعي و ديني بويژه براي عموم مردم نيز توجه کنيم و از  آنچه که خلاف مصلحت است و گاه مي تواند ايجاد شبهه و انحراف نمايد ، به طور جدي اجتناب نماييم.


موفق و سربلند باشيد


سيد ابوالفضل طباطبايي اشکذري


امام جمعه شهرستان فريمان





Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه