2024 April 20 - شنبه 01 ارديبهشت 1403
نگاهى به نرم افزارهاى مهدويّت
کد خبر: ٣٢ تاریخ انتشار: ١٧ دي ١٣٩٣ - ٠٠:٣١ تعداد بازدید: 2259
صفحه نخست » عمومی » مقالات
نقد و بررسى نرم افزارهاى علوم اسلامى
نگاهى به نرم افزارهاى مهدويّت

 مهدويّت و اعتقاد به امام زنده غايب، مبتنى بر پايه‏هاى محكمى است كه برخاسته از برهان‏هاى عقلى و نقلى مى‏باشد، به طورى كه يكى از مهمّ‏ترين اعتقادات اساسى مشترك ميان اديان سه گانه اسلام، يهوديّت، و مسيحيّت به شمار آمده است.

 پيروان اديان سه گانه بر اين باور اتّفاق نظر دارند كه آينده‏ى نهايى مسير زندگى خاكى، به سوى استقرار معنويّت، عدالت اجتماعى و نابودى ظلم و ستم و انحراف است. زيرا اين يك واقعيّتى است كه در كتاب‏هاى آسمانى پيشينيان بدان وعده داده شده است، و قرآن كريم نيز به وعده آنان اشاره نموده است،{P  () سوره انبياء، آيه 105. P}

 امّا در اينكه اين مدينه فاضله به دست تواناى چه كسى تحقّق خواهد يافت، و آن رخداد بزرگ به دست چه كسى به اجرا در خواهد آمد، اختلاف نظر هايى رخ داده است. يهوديان مى‏گويند: آن رهبر موعود هنوز زاده نشده است، و مسيحيان بر اين باورند كه آن رهبر موعود عيسى بن مريم است كه به دست يهوديان كشته شد، خداى متعال وى را زنده كرد و به آسمان بُرد و در آخر دنيا، او را فرو مى‏فرستد تا توسّط وى وعده‏اش را تحقّق بخشد.

{P  () مقصودمان از مسيحيّت، برخى از گروه‏هاى مسيحيّت است، زيرا برخى ديگر عيسى را خدا مى‏دانند. P}

 امّا همه مسلمانان وى را از ذريّه اسماعيل و از فرزندان حضرت محمّد مى‏دانند، آيين و شريعتش را نيز شريعت محمّد مى‏دانند، چنانكه پيامبر اكرم در روايتى كه شيعه و سنّى نقل نموده‏اند فرمود: »اگر از عمر دنيا جز يك روز باقى نمانده باشد، خداوند آن روز را آن قدر به درازا مى‏كشاند تا مردى از اهل بيت من برانگيزد و زمين را چنانكه پر از ظلم و ستم شده است، پر از عدل و داد كند«.

 و گروه شيعيان در ميان همه مسلمانان، خود را با اعتقاد به امامت، گره زده و در طول تاريخ نيز با آن زندگى كرده است، و در اين راه رنج‏ها برده، و جانفشانى‏ها نموده است، كه به تعبير برخى از نويسندگان، آن قدر كه در راه امامت شمشير كشيده شد، در هيچ برهه‏اى از زمان در مورد هيچ يك از آموزه‏هاى ديگر دينى، شمشير زده نشد و جانفشانى نشد، چرا كه به عقيده{P  () ملل و نحل: ج 1، ص 24. P}

 شيعه امامت و ولايت كامل كننده دين و تمام كننده همه نعمت‏هاى الهى است، و هيچ مساله‏اى به مانند آن، مورد سفارش پيامبر اكرم قرار نگرفت.

{P  () سوره مائده، آيه 3. P}

{P  () امام باقر7 فرمود، ولم يناد بشى‏ء كما نودى بالولاية. كافى: ج 2، ص 18، ح 1. P}

 امّا امروزه يعنى دوره‏ى آخر الزمان كه در حقيقت فصل سنگ‏پزان تاريخ دينى به شمار مى‏آيد، و گذران اين فصل براى اهل اعتقاد بسيار سخت و مشكل خواهد بود، ما كه خود را از ياران و منتظران واقعى آن حضرت به حساب مى‏آوريم، وظيفه داريم كه عمليّات بازخوانى تاريخ اعتقادى خود را به زبان و دانش روز آغاز نموده و با به كارگيرى ادوات پيشرفته‏ى تحقيق و پژوهش، آن را به نسل امروز و فرداى جامعه انتقال دهيم، و پاسخ‏هاى مناسبى به شبهات و پرسش‏هاى نسل نو ارائه دهيم، تا زمينه‏ى احياى فرهنگ مهدويّت و انتظار را، از طريق شناخت مبانى آن! فراهم سازيم.

 پر واضح است كه در اين راستا ايجاد تشكّلهاى عمومى و تخصّصى پيرامون موضوع مزبور و سامان بخشى به فعّاليّت‏هاى مربوط به آن، توليد و عرضه نرم‏افزارهاى ويژه مهدويّت، همه مى‏توانند نقش به سزايى را ايفا كند، و دست يابى تشنگان كوى انتظار را به مقصد و مقصود خود، آسان‏تر سازند.

 

 بايسته‏ هاى نرم ‏افزارهاى مهدويّت:

 اگر چه عمر زيادى از توليد نرم افزارهاى مهدويّت و در نگاه كلان نرم‏ افزارهاى اسلامى، نمی‏گذرد، امّا در مسير رشد و ارتقاء، از سرعت فراوانى برخوردار بوده است. و پيشرفت‏هاى بسيارى در اين زمينه به دست آورده‏اند، و كه خود اميدروشنى را براى ما متجلّى مى‏سازد، امّا تا دست‏يابى به قلّه رفيع بايسته‏ها، راهى بس طولانى در پيش داريم.

 نرم‏افزارهاى موجود در موضوع مزبور، داراى قابليّت‏ها و كاستى هايى است، ولى پيش از ارائه گزارش به نظر مى‏رسد مراعات چند نكته در رشد و كار آيى نرم‏افزارهاى مهدويّت، تاثير قابل توجّهى خواهد داشت.

 الف) نرم افزارهاى مهدويّت بايستى در دو بخش عمومى و تخصصّى توليد و عرضه شود؛ يعنى يك سرى نرم افزارها براى استفاده عموم مردم جامعه توليد گردد كه در احياى فرهنگ عمومى مهدويّت و انتظار بسيار مؤثّر خواهد بود، و بخش ديگر از نرم‏افزارهاى مهدويّت به امور تخصصّى و علمى اختصاص يابد، و به گونه‏اى توليد شود كه براى استفاده بهينه پژوهشگران و محقّقان مهيّا شده باشد، و پژوهشگر بتواند با بهره جويى از آن، نياز خود را از جهت منابع و انواع خدمات پژوهشى مرتفع سازد.

 امّا متاسّفانه اكثريت قريب به اتّفاق نرم‏افزارهاى موجود در موضوع مهدويّت به بخش اوّل يعنى احياى فرهنگ عمومى اختصاص يافته است، و نرم‏افزارى را نمى‏توان يافت كه حدّاقلّ نيازهاى پژوهشگر در بخش تخصّصى را بتواند مرتفع سازد، زيرا بسيارى از آنها فاقد منابع و متون مى‏باشند، و تنها به امور فرهنگى از قيبل دعا، توسّل و توجّه به آن حضرت پرداخته‏اند، و آن دسته نيز كه برخوردار از برخى منابع هستند، فقط به منابع دست دوّم پرداخته‏اند كه قابل استفاده و بهره جويى براى پژوهشگر نمى‏باشد.

 ب) جامعيّت بخشى به منابع اطّلاعاتى، اعمّ از متون كهن، و متون جديد، نقلى و تحليلى، اصلى و جانبى، به گونه‏اى كه پژوهشگر با ورود به نرم‏افزار مزبور هيچ گونه نيازى به منبع ديگرى نداشته باشد، و بتواند هر گونه اطلاعاتى را كه مورد نياز وى باشد، از همان برنامه تهيّه نمايد. امّا اين نكته در هيچ يك از نرم‏افزارهاى موجود تامين نشده، چرا كه حتّى با توجّه به گذشت چند سال از چاپ و انتشار كتاب موسوعة كلمات المهدى، كه جامع‏ترين كتاب در جمع آورى مطالب مربوط به آن حضرت مى‏باشد، نرم‏افزارهاى موجود فاقد هر گونه نام و اثرى از آن مى‏باشند.

 ج) صحّت اطّلاعات ارائه شده در نرم افزارها، كه زمينه اعتماد پژوهشگر را نسبت به نرم افزارها فراهم مى‏كند.

 د) ايجاد قابليّت‏هاى فراوان در نرم افزارهاى مهدويّت، مانند قابليّت جستجوى لفظى و موضوعى با سرعت بالا، امكان مشاهده متن منابع، قابليّت خروج از محيط پژوهش جهت انجام جستجو، قابليّت تعيين محدوده جستجو به صورت گروهى و موردى، انتقال مطالب به يادداشت با هر كيفيّت و كميّتى كه مورد نظر استفاده كننده باشد، امكان چاپ مطالب منتقل شده به يادداشت، امكان فيش بردارى و انتقال مطالب به نرم‏افزارهاى واژه پرداز مانند زرنگار، وُرد و...

 ه ) به روز كردن اطّلاعات نرم افزارهاى مهدويّت با توليد نسخه‏هاى جديد و مشتمل ساختن آنها بر منابع جديد.

 و) ايجاد بخشى در نرم‏افزارها براى پاسخ به شبهات مطروحه پيرامون موضوعات مختلف مهدويّت از قبيل كمى سنّ در وقت رسيدن به امامت، چگونگى غيبت، طولانى شدن عمر، كيفيّت برقرارى ارتباط با مردم، چگونگى ظهور، كيفيّت حكومت، و...و... و تهيّه پاسخ‏هاى مناسب و علمى كاربردى، براى تقويّت اعتقاد نسل نو نسبت به مساله مهدويّت.

 

 نرم‏افزارهاى مهدويّت:
 


 1 - نرم‏افزار كتابخانه امام مهدى:

 نرم‏افزار مزبور كه محصول تلاش فراوان شركت حديثنما مى‏باشد، يكى از برنامه‏ى زيبا و چند منظوره پيرامون امام زمان7 به شمار مى‏آيد، چنانكه ار نام آن پيدا است، نرم‏افزار مزبور بيشتر به معرّفى كتاب‏ها و منابع پيرامون وجود وشخصيّت آن حضرت پرداخته است.

 در مرحله ورود به برنامه چند گزينه چشم بيننده را مى‏نوازد، كه عبارت مى‏باشد از: 1 - معرّفى 2 - جستجو 3 - راهنما 4 - فهرست 5 - متن 6 - دامنه 7- صدا و تصوير.

 گزينه اوّل و سوّم همانطورى كه واضح به نظر مى‏آيد، پيرامون معرّفى اصل برنامه و راهنمايى كاربران براى استفاده بهينه از آن مى‏باشند. امّا گزينه دوّم كه عبارت است از گزينه جستجو، قابليّت جستجو در متن همه كتابها را به كاربر مى‏دهد، بدين صورت كه با تايپ كلمه و يا واژه مورد نظر و كليك كردن روى گزينه جستجو، در كوتاه‏ترين زمان به دنبال خواسته شما مى‏گردد و متن خواسته شده را در معرض نمايش قرار مى‏دهد، كه با كليك كردن روى متن فارسى مى‏توان ترجمه آن متن را به فارسى نيز مشاهده نمود.

 گزينه چهارم (فهرست) به معرّفى موضوعات كتابهاى مزبور پرداخته است، كه در مجموع 51 موضوع كلّى پيرامون امام زمان7 از كتابهاى مزبور استخراج نموده و به نمايش مى‏گذارد، كه هر كدام از آنها داراى موضوعات ريزترى نيز مى‏باشند، و كاربر مى‏تواند با كليك كردن روى هر موضوع، موضوعات زير مجموعه‏ى آن را نيز مشاهده نمايد، و با كليك كردن روى موضوع خاص، متن آن با نام كتاب و آدرس قابل مشاهده مى‏باشد و با كليك كردن روى گزينه (متن معادل)، متن عربى آن را نيز مى‏توان مشاهده كرد.

 گزينه پنجم (متن): محتوى اسامى، فهرست و متن 54 كتاب پيرامون وجود مقدّس امام زمان مى‏باشد، كه با كليك كردن روى كدام و هر موضوع، متن آن گشوده مى‏شود، و متن معادل آن نيز قابل رويت مى‏باشد.

 گزينه ششم (دامنه) نيز امكاناتى براى انتخاب و ايجاد محدوديّت فعاّليت برنامه در دو بخش كتب فارسى و كتب عربى به كاربر ارائه مى‏دهد، و هر بخش نيز شامل كتب گزيده شده و كتب گزيده نشده مى‏باشد، كه با ورود به گزيده شده در محدوده انتخاب وارد شده و با خروج ا ز آن و وارد شدن به بخش كتب گزيده نشده ا ز محدوده انتخاب خارج مى‏شود.

 گزينه هفتم و آخرين گزينه برنامه مزبور، عبارت از صوت و تصوير مى‏باشد، كه خود داراى دو بخش صدا و تصوير است، كه در بخش صدا، چندين مورد دعا، زيارت، سبك‏هاى گوناگون مولودى، مناجات با امام زمان7، حكايت تشرّفات برخى از انسانهاى بزرگ به محضر آن حضرت با بيان مرحوم كافى، قابل بهره بردارى مى‏باشد؛ و در بخش تصوير نيز، تصاوير روى جلد برخى از كتب مربوط به آن حضرت، به زبان‏هاى عربى، فارسى، انگليسى و اردو، قابل نمايش مى‏باشد، همچنين متن 11 كتاب به 9 زبان انگليسى، آلمانى، هندى، تركى آذرى، تركى استانبولى، فرانسوى، و تصوير نسخه خطّى كتاب چاپ نشده از مرحوم شيخ حرّ عاملى، پيرامون آن حضرت، و تصوير اعترافات العباد در باره مهدويّت، و فيلم برنامه مهديه تهران در سال 79، با صداى مدّاحان معروف، قابل نمايش بوده و به استفاده كنندگان عرضه مى‏شود.

 قابل توجّه خوانندگان محترم كه نرم‏افزار مزبور به رغم تنوّع در گزينه‏ها و بخش‏هاى عرضه خدمات و امكانات، از حجم بسيار كم منابع برخوردار است، و متاسّفانه سازگارى و تناسبى ميان نام آن (كتابخانه امام مهدى) و محتوايش وجود ندارد، زيرا بسيار نا زيبا به نظر مى‏رسد كه نرم‏افزار كتابخانه‏اى فقط شامل حدود 50 عنوان كتاب از نوع منابع دست دوّم و برخى دست سوّم باشد.

 

 2 - نرم‏افزار المهدى 1/2.

 توليد و عرضه نرم‏افزار مزبور به همّت و تلاش شركت طاووس رايانه، با انگيزه معرّفى هر چه بيشتر اطّلاعات مربوط به امام زمان7 در قالب برنامه چند منظوره انجام گرفته و نسخه 1/2 آن به تاريخ شعبان سال 1419 ه ق در اختيار كابران قرار گرفته است وامكانات و اطّلاعات خود را در چند بخش عرضه مى‏نمايد:

 1 -  ارائه مجموعه‏اى از مدايح، سرود، توسّل به حضرت و دعاهاى مانند دعاى ندبه، دعاى عهد، دعاى روز جمعه، دعاى فرج، زيارت آل ياسين، و... كه با امكان صوت و نمايش تصوير متن دعا مى‏باشد.

 2 - جدول بازى فكرى ، با امكان بازى در سه مرحله، همراه با تشويق در هر مرحله، و تعيين وقت براى بازى، با استفاده از مطالب مربوط به آن حضرت، ارائه شده است.

 3 - بازى پازل در باره امام عصر7.

 4 - مجموعه‏اى از كتابهاى داستانى در ارتباط با آن حضرت، ويژه كودكان و نوجوانان به صورت صوتى و تصويرى در موضوعاتى مانند: تولّد، چگونگى تولّد، حالات مادر آن امام، دوران زندگى امام، انتظار، معجزات امام، معرّفى كسانى كه به محضر حضرت تشرّف يافته‏اند، چگونگى عمر طولانى امام، چگونگى پيروزى آن حضرت بر قدرت‏هاى زمان خود، مشخّصات ظاهرى امام، و طرح پرسشهايى پيرامون آن حضرت، همه از مطالب ارائه شده در اين بخش است.

 5 - در اين بخش متن مجموعه‏اى از كتاب‏هاى اصلى و مرجع، مربوط به امام عصر7 مانند غيبت نعمانى، اكمال الدين، كتب اربعه و بحارالانوار عرضه شده است، كه اين بخش شامل بر چند گزينه زير مجموعه مى‏باشد، مانند: الف) كتابخوانى، در اين گزينه متن كامل همه كتاب‏هاى مزبور به صورت حديث و پاراگراف قابل مشاهده و مطالعه مى‏باشد. ب) كتابشناسى، در اين گزينه به معرّفى همان كتابهاى عرضه شده مى‏پردازد، و توضيح مختصرى نيز پيرامون شخصيّت نويسنده كتاب، ارائه مى‏كند. ج) واحد جستجو كه امكان جستجو در منابع مزبور را فراهم مى‏آورد. د) فهرست لغات.

 

 3 - نرم‏افزار انتظار (المهدى 2)

 نرم‏افزار مورد نظر كه در واقع نسخه جديدى از نرم‏افزار پيشين، و توليد جديدى از شركت طاووس رايانه با صاحب امتيازى شركت مهندسى ايمانتك مى‏باشد كه در سال 1380 ه ش، توليد شده و به نام المهدى 2، نامگذارى گرديده، و به نام مستعار »انتظار« مشهور گشته است، اين نرم‏افزار علاوه بر امكانات و منابع اطّلاعاتى نسخه قبلى(1/2)، امكانات بيشترى را در چند بخش عرضه نموده است:

 1 - صوت و تصوير، شامل مجموعه مدح، سرود، ادعيه، تواشيح، توسّل، و همچنين تصاويرى زيبا پيرامون حضرت مهدى7 مى‏باشد كه داراى قابليّت‏هاى متنوّع صوتى نيز است.

 2 - كتابشناسى، مشتمل بر معرّفى 100 عنوان كتاب پيرامون حضرت مهدى7 در چهار سطح كودك، نوجوان، جوان دبيرستانى، و جوان دانشگاهى مى‏باشد، كه در اين بخش معرّفى كتابها اعمّ از نام كتاب، شناسنامه كتاب، موضوع، سطح مخاطبان، و خلاصه‏اى از مطالب كتاب، با استفاده از صدا به صورت گويا انجام مى‏پذيرد. لازم به ذكر است كه در اين بخش امكان انتخاب گروه‏هاى كتاب، در هر سطح مورد نياز، وجود دارد، و همچنين امكان چاپ.

 3 - احاديث. در اين بخش، كتاب غيبت نعمانى كه از جمله قديمى‏ترين كتاب‏هاى پيرامون حضرت مهدى7 است، با ترجمه فارسى به نمايش در مى‏آيد، به اين صورت كه فهرست كتاب را نمايه كرده‏اند و كابر روى هر نمايه از فهرست كه كليك كند، شماره‏ى احاديث آن نمايه را مشاهده مى‏كند، و با كليك كردن روى هر شماره‏اى از احاديث، حديث مورد نظر و ترجمه آن همراه با آدرس كتاب قابل رويت و مطالعه خواهد بود.

 4 - جستجو. بخش جستجوى حديث نيز بخش جداگانه‏اى مى‏باشد كه براى جستجوى لغتى خاص در كتاب غيبت نعمانى تعبيه شده است.

 5 - حكايات. در اين بخش 12 حكايت از زندگانى و تشرّفات به محضر حضرت مهدى7 با استفاده از صوت و حركت تصاوير و عكس، به اجرا در آمده است.

 

 4 - نرم‏افزار نويد انتظار:

 توليد و عرضه نرم‏افزار فوق به تلاش و همّت واحد سمعى بصرى مدرسه عقايد و كتابخانه تخصّصى حضرت ولى عصر7، وابسته به مركز اطّلاع رسانى و مباحث اديان، صورت گرفته است.

 برنامه مزبور به معرّفى دهه فرخنده مهدويه و اهداف برگزارى آن همراه با نمايش فيلم پرداخته است، همچنين معرّفى كتب منتشره، ارائه سخنرانى هايى پيرامون حضرت مهدى7، مدايح و سروده‏هاى در باره آن حضرت، ارائه تصاوير گوناگون و متناسب با مضمون احاديث و سخنان ائمّه معصومين در باره امام زمان،(يعنى تصويرى را نشان مى‏دهد كه روى آن حديثى در باره امام عصر نوشته شده است).

 

 5 - نرم‏افزار عترت 14 (امام مهدى)

 دوره نرم‏افزار »عترت« محصول تلاش موسسّه امام رضا7 كه هر شماره آن ويژه يكى ا زمعصومان: مى‏باشد، شماره 14 آن اختصاص به امام مهدى7 داده شده و اطّلاعات نسبتاً جامعى را در باره آن حضرت، در 9 بخش ارائه نموده است.

 مسجد جمكران: در گزينه مزبور اطّلاعاتى پيرامون تاريخچه آن مسجد عرضه نموده، و تصاويرى نيز ا ز آن مسجد قابل نمايش مى‏باشد.

 داستان: شامل مجموعه‏اى از داستان‏ها پيرامون آن حضرت، با استفاده از تصوير و عكس متحرّك به صورت گويا مى‏باشد.

 مديحه: شامل مجموعه‏اى از اشعار با صوت.

 كتابشناسى: شامل معرّفى مجموعه‏ى بسيار فراوانى از كتاب‏هاى پيرامون حضرت مهدى7 است.

 زندگينامه: اين بخش نيز شامل زندگينامه امام7 به صورت گويا، با امكان چاپ و انتقال مى‏باشد.

 دعا: شامل دعاى عهد، زيارت آل ياسين، اشتغاثه به آن حضرت، و....

 الفاظ: فهرست لفظى مطالب مطابق حروف الفبا، و قابل جستجو، و همچنين نمايش همراه با صوت 55 حديث از احاديث و سخنان حضرت مهدى7 با ترجمه و آدرس منبع، از اطّلاعات اين بخش به شمار مى‏آيد.

 سرگرمى: شامل بازى فكرى شبيه پازل، در باره چهارده معصوم:.

 مولودى: مجموعه‏اى از مدايح و مولودى ا زمدّاحان معروف در باره امام زمان7 و همچنين پخش تصاويرى كه روى آن حديثى در باره آن حضرت نوشته شده است، همه از اطلاّعات اين بخش به شمار مى‏آيد.

 

 6 - نرم‏افزار مرجع مهدويّت:

 اين نرم‏افزار به همّت پژوهش‏گران مؤسسّه اطّلاع رسانى پارسا، با موضوع كتابشناسى امام زمان7 عرضه شده و مطالب و منابع فراوانى در ارتباط با شخصيّت حضرت مهدى7 در چند بخش معرّفى نموده است.

 صفحه اصلى: در اين بخش با 4102 منبع در سه موضوع كلّى مانند 1 - امام مهدى در دو بخش آثار وجودى و آخر الزمان. 2 - كودكان. 3 - معارف مهدوى در دو بخش اخلاق و ادبيات.  و 51 موضوع جزيى كه زير شاخه‏هاى موضوعات كلّى به شمار مى‏آيند، آشنا مى‏شويم، به اين صورت كه وقتى صفحه اصلى برنامه گشوده مى‏شود، موضوعات كلّى را مشاهده مى‏كنيم، و با كليك كردن روى هر كدام ا ز آنها، زير شاخه‏هاى آن به نمايش در مى‏آيد، و با كليلك كردن روى هر زير شاخه‏ها، تصوير روى جلد كتاب همراه با شناسنامه و چكيده‏ى مختصرى از مطالب و روش نوشتار كتاب قابل رويت مى‏باشد.

 2 - كتابسراى ناشران: در اين گزينه ناشران متعدّدى كه در باره امام زمان7 آثارى به چاپ رسانده‏اند را به ترتيب حروف الفبا معرّفى مى‏كند، به اين صورت كه نام ناشر و تعداد آثارش در جدولى مخصوص به نمايش گذارده مى‏شود، كه با كليك كردن روى تعداد منابع، تصوير روى جلد كتابها همراه با شناسنامه كتاب و چكيده‏اى از متن كتاب ارائه مى‏شود، كه مجموعه آثار معرّفى شده از ناشران مختلف، در اين بخش بالغ بر 1700 عنوان مى‏باشد.

 3 - شهر كتاب: در اين گزينه نيز با 963 عنوان كتاب به ترتيب حروف الفبا، با نام و مشخصّات شناسنامه‏اى و چكيده‏اى از مطالب آن به همراه تصوير روى جلد آن آشنا مى‏شويم، كه ترتيب ورود به آن نيز همانند گزينه‏هاى پيشين مى‏باشد.

 4 - جستجو: گزينه مزبور امكان جستجوى لفظى اعمّ از يك كلمه، چند كلمه، و تركيبى از كلمات با فاصله و... براى كاربران فراهم مى‏كند.

 قابل توجّه خواننده محترم كه اگر چه مى‏توان نرم‏افزار مزبور را در شمار جديدترين نرم‏افزارهاى مهدويّت با كيفيّت مناسب ومطلوب به شمار آورد، امّا داراى نواقصى مى‏باشد كه بر كابران مخفى نخواهد بود، از جمله مهمّترين نواقص آن عدم برخودارى از متن كتاب‏ها، عدم توجّه به معرّفى منابع دست اوّل و كهن و درجه بالاى اعتبار، و پرداختن به كتاب‏هاى عمومى و در برخى موارد بسيار سست و بى محتوا، مى‏باشد.

 

 7 - نرم‏افزار يوسف:

 نرم‏افزار مزبور كه با عنوان يادمان حضرت مهدى توليد شده، در پنج گزينه اطّلاعات، مطالب و امكانات خود را پيرامون آن حضرت عرضه مى‏دارد.

 1 - آشنايى با امام عصر7: در اين گزينه به عرضه اطّلاعاتى همچون تولّد، زندگى و... پيرامون امام مهدى7 پرداخته است.

 2 - نمايشگاه: در اين گزينه تصاويرى زيبا كه به روى آنها احاديثى در سه موضوع غيبت، عصر طلايى ظهور و ويژگى‏هاى حضرت مهدى، نوشته شده است، به نمايش گذاشته مى‏شود.

 3 - كتابخانه: اين گزينه كه شايد زيباترين گزينه برنامه مزبور به شمار آيد، در چند بخش به ارائه خدمات كتابخانه‏اى پرداخته است. الف) قفسه باز، همانطورى كه از نام آن پيداست در اين قسمت منابع كتابخانه را در قالب قفسه باز كتابخانه عرضه مى‏كند، به اين صورت كه نمايى از قفسه كتابخانه را نمايش مى‏دهد كه بسيار زيبا به نظر مى‏رسد آنچنانكه آدمى تصوّرمى كند به صورت واقعى وارد كتابخانه شده است، و كتابها به ترتيب حروف الفبا در آن چيده شده و چنانكه كاربر مكان نما را روى هر يك از حروف الفبا مى‏برد قفسه‏ى كتاب گشوده و سپس با حركت مكان‏نما تصوير روى جلد كتاب مورد نظر به همراه مشخّصات شناسنامه‏اى آن و توضيح مختصرى در باره مطالب كتاب به نمايش در مى‏آيد، لازم به ذكر است كه منابع نيز از جامعيّت نسبتاً خوبى برخودار است.

 ب) فهرست موضوعى: در اين قسمت از كتابخانه به ارائه فهرست موضوعى منابع كتابخانه پرداخته و با به نمايش در آوردن موضوعات مختلف پيرامون امام مهدى7، اعمّ از موضوعات كلّى و جزى، امكان دستيابى به منابع موضوعات را فراهم آورده است. ج) معرّفى شخصيّت‏ها: چند شخصيّت علمى و صاحب تاليفات فراوان مانند مرحوم شيخ صدوق، مجلسى، بحرانى و... در اين قسمت معرّفى شده‏اند. د) سفارش كتاب: با گشودن اين گزينه، آدرس يكى از پايگاه‏هاى اطلاع رسانى در برابر كاربر قرار مى‏گيرد و دعوت مى‏كند كه ليست كتاب‏هاى درخواستى خود را به اين آدرس بفرستيد تا كتاب‏ها برايتان ارسال شود. ه ) سايت‏هاى منتخب: چند پايگاه اطّلاع رسانى اسلامى مربوط به امام‏مهدى7 مانند پايگاه اطّلاع رسانى »منجى«،»جمكران«،kind`father.com در اين قسمت معرّفى مى‏شوند.

 4 - استوديو: شامل ادعيه، سرود، دكلمه، توسّل داستان و ويدئو كليپ مى‏باشد كه به صورت صوتى و تصويرى ارائه مى‏شود.

 5 - يوسف: مطالبى پيرامون شباهت‏هاى امام مهدى با حضرت يوسف و ويژگى‏هاى آن حضرت ارائه مى‏شود.

 

 8 - نرم‏افزار صاحب الامر:

 نرم‏افزار مزبور به همّت مؤسسّه حديثنما توليد و عرضه شده است، كه شامل بيش از 70 جلد كتاب فارسى و يا ترجمه نويسندگان معاصر پيرامون حضرت مهدى7 به همراه فهرست آنها مى‏باشد، كه كاربر ار راه ورود به فهرست مى‏تواند به مطلب مورد نظر در كتاب دست يابد، و از امكان چاپ و جستجو نيز بهره‏مند گردد. و همچنين شامل مجموعه سخنرانى‏هايى پيرامون مهدويّت و مجموعه مديح و توسّلات از مدّاحان معروف مى‏باشد.

 

 9 - نرم‏افزار جمكرانيه:

 نرم‏افزار چند رسانه‏اى مورد نظر به همّت امور فرهنگى مسجد مقدّس جمكران با هدف ترويج فرهنگ مهدويت، انتظار و آشنايى با آن مسجد مقدّس تهيّه شده است، و شامل صوت وتصوير در قالب دعا، سخنرانى‏ها، مداحى، مناجات با حضرت، عكس‏هاى فراوان و زيبايى از مسجد مقدّس و معرّفى حضرت مهدى7 به صورت گذرا و بيان مساله غيبت، و... مى‏باشد.


Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه