2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
مصاحبه امام جمعه فریمان با خبرگزاری رسا به مناسبت هفته نماز جمعه
کد خبر: ١٩٤٤ تاریخ انتشار: ١٤ مرداد ١٣٩٤ - ٠٧:٣٠ تعداد بازدید: 3575
صفحه نخست » عمومی » مصاحبه
مصاحبه امام جمعه فریمان با خبرگزاری رسا به مناسبت هفته نماز جمعه

حجت الاسلام طباطبایی، رسالت اصحاب رسانه در مواجهه با این هجمه دشمنان را «انعکاس دقیق سخنان خطیب جمعه» دانست و گفت: وظیفه رسانه ها فقط نوشتن یک خط از خطبه نماز جمعه شهرستان نیست، بلکه روزنامه ها و رسانه های محلی و استانی چه دیداری و چه نوشتاری وظیفه شان این است که نکات مهمی را که مطرح می شود، بیان کنند؛ این وظیفه ای نخبگانی است

مصاحبه امام جمعه فریمان با خبرگزاری رسا به مناسبت هفته نماز جمعه

 

حجت الاسلام طباطبایی، رسالت اصحاب رسانه در مواجهه با این هجمه دشمنان را «انعکاس دقیق سخنان خطیب جمعه» دانست و گفت: وظیفه رسانه ها فقط نوشتن یک خط از خطبه نماز جمعه شهرستان نیست، بلکه روزنامه ها و رسانه های محلی و استانی چه دیداری و چه نوشتاری وظیفه شان این است که نکات مهمی را که مطرح می شود، بیان کنند؛ این وظیفه ای نخبگانی است.

همزمان با سالروز اقامه نخستین نماز جمعه در جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام سید ابوالفضل طباطبایی اشکذری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، به تبیین نقش این عبادت اجتماعی در تداوم و استحکام انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: نماز جمعه یک اجتماع دوسویه است؛ از یک سو متصل به حکومت اسلامی بوده و بدون اذن حاکم اسلامی و ولی فقیه اجازه برپایی ندارد و از طرفی متصل به مردم است، یعنی با حضور جمعی از مردم برپا می شود و تنها نمازی است که تعداد نمازگزار در آن شرط است.

 

عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان  با اشاره به این مطلب، نظام اسلامی را نظامی مبتنی بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردمی دانست و افزود: همه حکومت ها و نظام های اسلامی دو جهت دارند، یکی جهت مشروعیت نظام که به خدا و حاکمیت اسلامی مرتبط است و دیگری مقبولیت نظام که به حضور مردم ارتباط دارد.

 

نماز جمعه نشان دهنده پیوند مردم با نظام اسلامی است

امام جمعه فریمان با تأکید بر این که نماز جمعه نمادی از دو اصل مقبولیت و مشروعیت برای بقای حکومت اسلامی است، خاطرنشان کرد: با برپایی این عمل عبادی سیاسی، نقش آن در بقا و تداوم نظام اسلامی کاملا مشخص می شود، یعنی هم مشروعیت نظام و هم مقبولیت آن در نماز جمعه رقم می خورد و برای بقای هر حکومت اسلامی تنها به این دو اصل نیازمندیم.

 

حجت الاسلام طباطبایی در بیان تحلیل تاریخی خود از برپایی نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، یادآور شد: از حیث تاریخ انقلاب اسلامی هم اگر دقت و تأمل کنیم، می بینیم در نظام اسلامی حضور مردم در نماز جمعه، پیوند آن ها با حکومت اسلامی را رسانده است؛ مردم مواضع شان را در این نماز اعلام کرده اند و شکل گیری راهپیمایی از نماز جمعه و یا ختم شدن راهپیمایی به آن، حکایت از اعلام مواضع مردم در نماز جمعه دارد.

 

تبیین وظایف امام جمعه

عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان ، «بیان مصلحت مردم»، «نصیحت به حاکمان اسلامی» و «بیان منویات ولی فقیه در دوره غیبت امام زمان(عج)» را جزء وظایف خطیب جمعه برشمرد و اظهار کرد: مصلحت مردم در این است که امام جمعه راه سیاست و دیانت و هدایتشان را برای آن ها بیان کند؛ بیان این هدایت قطعا عقبه و پشتوانه ای دارد که همان عقبه اطلاعاتی امام جمعه نسبت به مسائل گوناگون جهان است.

 

وی با تأکید بر پشتوانه اطلاعاتی امام جمعه نسبت به منافع مسلمانان و توطئه دشمنان، «برملا کردن نقشه های دشمنان به وسیله بیان توطئه های آن ها» را وظیفه دیگر خطیب جمعه دانست و تأکید کرد: این عقبه مطالعاتی سبب می شود امام جمعه مصلحت مردم را بیان کند.

 

حجت الاسلام طباطبایی خاطرنشان کرد: تبیین منویات امام(ره) و رهبر معظم انقلاب یکی از محورهای خطبه های نماز جمعه را تشکیل می دهد که با بیان آن راه حرکت سیاسی مردم روشن می شود.

 

«نصیحت به سیاستمداران» وظیفه خطیب جمعه است

امام جمعه شهرستان فریمان با اشاره به این که نصیحت به حاکمان اسلامی و سیاستمداران طبق آموزه های دینی از جمله حدیث «ألنّصیحه لأئِمَّه المُسلِمین»، وظیفه خطیب نماز جمعه است، تصریح کرد: وقتی خطیب جمعه مشاهده می کند که با توجه به عقبه مطالعاتی اش، روند نادرستی در جامعه در حال شکل گیری است و توطئه و انحرافی در حرکت جناحی و سیاسی وجود دارد، به عنوان نماینده ولی فقیه زبان نصیحت را نسبت به جناح ها و سیاستمداران می گشاید.

 

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم به سیاستمداری و حرکات سیاسی توجه کرده و روند درستی برای آن تعریف کنیم، باید سیاستمداران ما به نماز جمعه توجه کنند و برنامه های روند سیاسی را از نماز جمعه بگیرند.

 

حجت الاسلام طباطبایی در بیان نمونه ای از رویکرد سیاسی نماز جمعه و استفاده از آن برای اصلاح برنامه های سیاسی، اظهار کرد: وقتی خطیب جمعه سخنی بیان می کند و جمعیت نمازگزار به نشانه تأیید، تکبیر می گویند، یعنی خواسته مردم همان مطلب است و سیاستمداران برای همان نکته قدم برداشته و تلاش می کنند.

 

جایگاه امام جمعه، جایگاه کوچک شده رهبری در جامعه است

مدیر مدرسه علمیه شهید مطهری فریمان یادآور شد: امام جمعه منصوب ولی فقیه است، هم در اصل اقامه نماز جمعه و هم در اختیارات دیگری که به او واگذار شده؛ البته بین امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان تفاوت هایی وجود دارد؛ ائمه جمعه به طور مطلق نماینده ولی فقیه نبوده و در امور خاصی نماینده ایشان هستند اما چون منصوب ولی فقیه هستند، شأن و جایگاه آن ها در شهر و بخش، جایگاه کوچک شده رهبری در نظام است.

 

وی در تبیین این سخن خود خاطرنشان کرد: آن چه رهبری نظام در عرصه کلان و در حوزه وسیع جامعه اسلامی و جامعه جهانی مطرح می کند، امام جمعه باید همان را در مرحله کوچک تری از جامعه بیان کند.

 

حجت الاسلام طباطبایی با تصریح بر این نکته که ائمه جمعه در ازای جایگاهی که به عنوان «منصوب از جانب ولی فقیه» دارند، باید سعی کنند این جایگاه را در نگاه مردم حفظ کنند، در بیان علت این وظیفه افزود: اگر از بنده امام جمعه خطایی سر بزند، به عنوان خطای رهبر جامعه عنوان می شود از همین رو باید خیلی مراقبت کرده و مواظب باشیم.

 

امام جمعه شهرستان فریمان سپس به بیان مصداقی از رفتارهای ناصحیح در این جایگاه پرداخت و گفت: اگر امام جمعه یک جناح را دریافت کرده و یک حرکت انتخاباتی را تعقیب و حمایت کند، چنین برداشت می شود که رهبری نظام دارد از یک نفر حمایت می کند.

 

وی با بیان این که «جایگاه امامت جمعه، جایگاهی مهم و در عین حال پر خطر است»، تأکید کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب اتحاد و انسجام را در میان همه گروه ها و جناح های سیاسی پیگیری کرده و در عین حال به جامعه بصیرت می دهند، ائمه جمعه هم باید این جایگاه را این گونه تدبیر کنند.

 

تبیین کلیات فرهنگی شهرستان ها بر عهده امام جمعه است

حجت الاسلام طباطبایی، «بیان کلیات فرهنگی شهرستان ها و بخش ها» را وظیفه ائمه جمعه بر اساس رویکرد رهبر انقلاب در تبیین سیاست های کلی کشور دانست و گفت: شایعاتی که این روزها مطرح می کنند و وقتی می خواهند بعضی از حرکات ضد فرهنگی از جمله کنسرت ها را انجام دهند، می گویند «امام جمعه دخالت نکند»، این حرف غلطی است چرا که کلیات فرهنگی شهرستان و محدوده اقامه نماز جمعه باید از سوی امام جمعه تعریف شود.

 

امام جمعه شهرستان فریمان با اشاره به آیه شریفه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَاهِ مِن یَوْمِ الْجُمُعَهِ فَاسْعَوْا إِلَىذِکْرِ اللَّهِ» خاطرنشان کرد: مردم در قرآن موظف شده اند که بیایند حرف امام جمعه را بشنوند؛ مرحوم شهید مطهری می گویند «فَاسْعَوْا إِلَىذِکْرِ اللَّه» یعنی بشتابید برای شنیدن خطبه های نماز جمعه چرا که مصلحت مردم است.

 

وظیفه مردم، نخبگان و رسانه ها در برابر هجمه نرم دشمنان به ائمه جمعه

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون تلاش برخی جریان های سیاسی برای تخریب ائمه جمعه، در راستای تخریب شخصیت های نظام اسلامی، تصریح کرد: تلاش برخی برای تخریب امام جمعه و برنامه های ایشان، مطلبی واقعی است و بیانگر این است که ائمه جمعه در قمه الرأس مسائل فرهنگی قرار دارند و حرف اول و مهم را آن ها بیان می کنند اگر چه ممکن است مسؤولیت اجرایی به عهده آن ها نباشد، از همین رو دشمن به دنبال این است که برای رسیدن به اهداف خود، نقطه اوج فرهنگی را تخریب کند.

 

حجت الاسلام طباطبایی سپس به تبیین وظیفه آحاد ملت در این باره اشاره کرد و گفت: وظیفه عموم مردم و اولا نخبگان این است که نسبت به مسائل و خطبه های نماز جمعه و موضع گیری های امام جمعه حساس بوده، آن را مهم شمرده و منتقل کنند.

 

امام جمعه شهرستان فریمان، رسالت اصحاب رسانه در مواجهه با این هجمه دشمنان را «انعکاس دقیق سخنان خطیب جمعه» دانست و افزود: وظیفه رسانه ها فقط نوشتن یک خط از خطبه نماز جمعه شهرستان نیست، بلکه روزنامه ها و رسانه های محلی و استانی چه دیداری و چه نوشتاری وظیفه شان این است که نکات مهمی را که مطرح می شود، بیان کنند؛ این وظیفه ای نخبگانی است.

 

وی به وظیفه مردم در برایر حملات فرهنگی دشمنان نسبت به ائمه جمعه اشاره کرد و گفت: وظیفه عموم مردم این است که بدانند امام جمعه ای که از مردم است و در محافل و مجالس آن ها شرکت می کند نیاز ندارد سخنگو داشته باشد.

 

حجت الاسلام طباطبایی افزود: امام جمعه، حزب و دولت نیست که بخواهد سخنگو داشته باشد؛ از همین رو خوب است مردم از سخنگوی امام جمعه حرفی را نشنوند؛ ائمه جمعه ارتباط شان به طور کامل با مردم برقرار است و مردم مستقیم بشنوند تا برداشت های سوئی که برخی ایجاد می کنند، اثر نکند.

 



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه