2024 September 14 - شنبه 24 شهرويور 1403
کنگره شعر مقاومت اسفند 96 دمشق
کد خبر: ٢٤٥٥ تاریخ انتشار: ١٩ اسفند ١٣٩٦ - ٠٠:٣٠ تعداد بازدید: 3580
صفحه نخست » مناسبتها » سخنرانی ها
کنگره شعر مقاومت اسفند 96 دمشق

بسم الله الرحمن الرحیم

کنگره شعر مقاومت اسفند 96 دمشق

همانا انسان خلق ممتاز و برترین مخلوقی است که خداوند آفریده است و حسب عقیده مسلمانان و پیروان دین مبین اسلام, پس از آفرینش انسان به خود آفرین و تبریک گفت (تبارک الله احسن الخالقین)

و تردیدی نیست که انسان از امتیازات گوناگونی برخوردار است که هر چه در شخصیت او کاوش می شود به عمق توانمندی های وی بیشتر پی برده خواهد شد.

اما یکی از عمده ترین امتیازات انسان امتیاز زبان و قدرت بیان است که به این واسطه می تواند همه آنچه که در ضمیر و باطن خود دارد را ابراز نموده و آشکار نماید، به این جهت است که مولانا امیر المومنین فرمود: ما الانسان لو لا اللسان.

آری این قدرت بیان امتیاز اول آدمی بر غیر خود می باشد ولی توانمندی مزبور در قالبهای گوناگون اعم از قالب سخت و قالب نرم تجلی می یابد و ظهور پیدا می کند.

انسان با بیانش در اولین مرحله نامها را به کار گرفت و اشیاء و موجودات را معرفی کرد، اگر چه این هم با عنایت خدا بود (و علم آدم الاسماء کلها).

و سپس حاجات و نیازمندی های خود را بیان نمود، و سپس احساسات خود را نسبت به خالق خویش و سایر مخلوقات و موجودات اطراف خود بیان داشت که این قالب نخستین گام انسان در بهره گیری از قالب شعر بود و چه خوب قالبی بود آدمی توانست احساس خود را بیان نماید.

احساس فقر و نیاز به خداوند، احساس انس و محبت به اطرافیان، احساس محبت به فرزندان و کودکان

لالایی هایی که مادران در طول تاریخ برای فرزندان خود در هر زبانی می خواندند همان اظهار محبت و دوستی مادرانه ای است که در قالب شعر اگر چه غیر علمی بیان می شده است.

چنانچه حضرت زهرا مولود این ایام برای فرزندش امام حسن و امام حسین می سرود و می خواند:

اشبه اباک یا حسن 

و اخلع عن الحق الرسن

و اعبد الها ذاالمننن

و لا توال ذالاحن

و یا همانند اشعار محبت آمیز و عاشقانه حضرت خدیجه نسبت به همسرش پیامبر اسلام

وَلَوْ أنَّنِي أمْسَيْتُ فِي كُلِّ نِعْمَةٍ             وَجَادَتْ لِي الدُّنْيَا بِمُلْكِ الأكَاسِرَه

فَمَا سَوِيَتْ عِنْدِي جَنَاحَ بَعُوضَةٍ            إذَا لَمْ تَكُنْ عَيْنِي لِوَجْهِكَ نَاظِرَهْ

بحار الانوار: ج 16 ص 52.

خلق شعر و سرودن اشعار با گرایش های گوناگون ا زاین جا نشات گرفت و هر کسی با گرایش خود به سرودن شعر روی آورد. شعر عاشقانه، شعر عارفانه، شعر احساسی، شعر سیاسی، شعر عاطفی و گونه های مختلف دیگر که به اقتضای زمان و مکان تشکیل و تاسیس گردیده است همانند شعر جهاد و مبارزه، شعر مقاومت و ایستادگی، شعر ضدیت با استکبار و.....

اینجا است که انسان به عمق تاثیر شعر در و قالب شعری در تغییرات روند و حرکت اجتماع پی می برد.

آری امروز فکری جدید و اندیشه ای نو در جهان و خصوصا در منطقه شکل گرفته به نام مقاومت که تنها راه نجات منطقه از توطئه های آمریکا و اسرائیل است.

بدون شک شعر مقاومت یکی از ابزار تاثیر گذار در ترویج و توسعه حضور این اندیشه د رمیان ملت ها است و بخش از انتصارات و پیروزی های محمور مقاومت از ایران تا عراق تا سوریه تا لبنان و فلسطین و حتی در یمن و بحرین مرهون سروده ها و اشعار حماسی شاعران شعر مقاومت است و برگزاری موتمرات و همایش های شعر مقاومت در این کشور که نقطه اساسی در محور مقاومت است می تواند برای همه محور مقاومت موثر باشد.

سرودن اشعاری بلند و حماسی در موضوع مقاومت و معرفی شخصیت های مقاومت و بزرگداشت شهدای مقاومت و و توقیت روحیه مجاهدان میدان مقاومت و القاء شجاعت در دلهای مجاهدان از نقاط ایجابی و مثبت این موتمرات و کنگره ها است.

البته در مقابل سرودن در باره تضعیف دشمنان و تکفیری ها و تبیین جنایات داعش و اینکه تکفیر هیچ ارتباطی با اسلام نداشته و ندارد و در باره وحدت جهان اسلام همه و همه از موضوعات موثرو نقش آفرین در ثبات محور مقاومت خواهد بود.

اینکه امام خامنئی خطاب به گروه میهمانان سوری فرمودند: انشا الله می بینیم که شما در قدس نماز جماعت بخوانید و اینکه وزیر اوقاف سوریه بگوید: و شما در قدس امام ما خواهید بود اینها موضوعاتی است که نباید در شعر مقاومت فراموش شود.

پیشنهاد من به این موتمر این است که بیانات امام خامنئی در باره مقاومت و مبارزه با اسرائیل را متن سروده های خود قرار دهید و آنها به زبان شعر در آورده و به مردم جهان معرفی کنید.

من معتقدم که شما شاعران عزیز میتوانید در تحقق سحن امام خامنئی در زوال اسرائیل و نابودی آن غده سرطانی نقش آفرین باشید.



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه