2024 March 19 - سه شنبه 29 اسفند 1402
حوزه هاي علميه همواره مهد آزادانديشي و بحث هاي جدي علمي بوده اند
کد خبر: ٥ تاریخ انتشار: ١٢ دي ١٣٩٣ - ٢١:٥٣ تعداد بازدید: 3172
صفحه نخست » عمومی » خبر ویژه
حوزه هاي علميه همواره مهد آزادانديشي و بحث هاي جدي علمي بوده اند

جمعي از اساتيد، فضلا، پژوهشگران و مبلغان حوزه هاي علميه قم، مشهد و اصفهان شب گذشته به مدت 4 ساعت با حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار و گفتگو کردند.

در ابتداي اين ديدار هفده نفر از فضلا و اساتيد حوزه هاي علميه ديدگاههاي خود را درخصوص مسائل مختلف علمي، آموزشي و تبليغي حوزه هاي علميه بيان کردند.



سپس حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به ظرفيت بسيار بالا و نسل بالنده کنوني حوزه هاي علميه و خدمات علمي آنها تأکيد کردند: آينده نگري، مديريت تحول، برنامه ريزي علمي، بازنگري در متون آموزشي، سياستگذاري متناسب با نيازهاي علمي حوزه ها و ترسيم چشم انداز آينده، و اهتمام بيش از پيش به کرسي هاي آزاد انديشي علمي از ضرورت هاي اساسي ادامه حرکت رو به رشد و افزايش نفوذ و تأثيرگذاري حوزه هاي علميه با توجه به رشد سريع و پرشتاب تحولات و فناوريهاي نوين است.



ايشان با تأکيد بر لزوم نهادينه شدن آينده نگري در حوزه هاي علميه، نقش شورايعالي حوزه علميه قم، بزرگان و حضرات مراجع را در اين خصوص يادآور شدند و افزودند: با توجه به مسئوليت سنگين حوزه هاي علميه و روحانيت درخصوص دينداري مردم، اهميت آينده نگري بسيار مضاعف است.



رهبر انقلاب اسلامي، تحول را مسئله اي اجتناب ناپذير و حتمي دانستند و خاطرنشان کردند: کناره گيري از تحول موجب از بين رفتن و يا منزوي شدن خواهد شد بنابراين، تحول را بايد پذيرفت و آن را در جهت صحيح مديريت کرد.



حضرت آيت الله خامنه اي تحول در حوزه هاي علميه را ضروري خواندند و با تأکيد بر لزوم تحول در شيوه هاي آموزشي، پژوهشي، متون درسي حوزه هاي علميه و همچنين اعطاي مدرک مستقل حوزه اي، افزودند: همه اين امور براي تحول لازم است اما بايد به گونه اي مديريت شوند که تحول در جهت صحيح باشد و حوزه هاي علميه از آفات مدرک گرايي، و يا کاهش سطح علمي و دانايي در امان بمانند.



ايشان مديريت کارآمد را براي تحول بسيار ضروري دانستند و با تأکيد بر انجام برخي اصلاحات به منظور تکميل مديريت حوزه هاي علميه، خاطرنشان کردند: مهمترين کار در حوزه هاي علميه سياستگذاري است که شورايعالي حوزه علميه بايد ضمن توجه بيش از پيش به سياستگذاري، با بهره گيري از ديدگاهها و نظرات فضلا و بدنه کارشناسي قوي موجود در حوزه ها، چشم انداز آينده حوزه هاي علميه را با توجه به شتاب تحولات و پيشرفت علمي جهان تدوين کند.



رهبر انقلاب اسلامي در همين خصوص نهاد مديريت در حوزه علميه را بسيار با اهميت دانستند و افزودند: يکي از نيازهاي حوزه هاي علميه، بهره گيري از يک شوراي برنامه ريزي آگاه به شيوه هاي علمي و نوين برنامه ريزي است.



حضرت آيت الله خامنه اي همچنين با تأکيد بر لزوم جدي گرفته شدن کرسي هاي آزاد انديشي افزودند: حوزه هاي علميه همواره مهد آزادانديشي و بحث هاي جدي علمي بوده اند بنابراين کرسي هاي آزادانديشي بايد به يک عرف در حوزه هاي علميه تبديل شوند و زمينه تحمل ديدگاههاي مختلف علمي فراهم شود.



ايشان ضرورت تشکيل هيأت هاي علمي براي سطوح و رشته هاي مختلف علمي و رسميت يافتن آن در حوزه هاي علميه نيز تأکيد کردند.



رهبر انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به ضرورت توجه به تبليغ در داخل و خارج کشور، لزوم اهتمام بيش از پيش به غنابخشي محتواي مطالب و منابع را يادآور شدند و تأکيد کردند: تشکيل يک مرکز به منظور تربيت طلاب براي تبليغ در عرصه بين المللي لازم به نظر مي رسد.



در اين ديدار حجج اسلام آقايان حسيني خراساني، مدرس و صاحب تأليفات متعدد &ndash آذربايجاني، محقق و نويسنده در رشته روانشناسي - الهي خراساني، محقق و مدرس حوزه علميه &ndash رفيعي، محقق حوزه و دانشگاه - حسيني ژرفا، محقق، نويسنده و شاعر - سهيل اسعد، از آرژانتين به نمايندگي از طلاب خارجي &ndash شمالي، محقق و نويسنده در فلسفه و کلام جديد &ndash عابدي، محقق و استاد دانشگاه در رشته حقوق &ndash فرحاني، محقق و نويسنده و استاد دانشگاه &ndash کاظمي، مدرس حوزه علميه - ميرمعزي محقق و نويسنده در اقتصادي اسلامي &ndash مظلومي، محقق در فلسفه تطبيقي &ndash نظافت، محقق و نويسنده &ndash واعظي، محقق و نويسنده در فلسفه و انديشه سياسي &ndash زاد هوش، مبلغ و مدرس، نظري &ndash از مجمع نمايندگان طلاب و خانم بهشتي محقق و استاد جامعه الزهرا به بيان ديدگاههاي خود درخصوص مسائل مختلف حوزه هاي علميه پرداختند.



محور مطالبي که در اين ديدار بيان شد عباتند از:







     لزوم بازنگري و جايگزيني متون آموزشي و درسي حوزه هاي علميه تحت اشراف مراجع عاليقدر و مدرسان حوزه و تدوين نظام جامع حوزه هاي علميه


    بومي سازي علوم به ويژه علوم انساني و اهتمام جدي حوزه هاي علميه به علوم انساني


    نگاه استراتژيک به وحدت حوزه و دانشگاه


    اهتمام بيش از پيش رسانه ها به ويژه رسانه ملي براي شناساندن نخبگان و محققان ، و ظرفيت ها و پژوهش هاي حوزه


    بازتعريف جايگاه حوزه در فعاليت هاي فرهنگي و علمي کشور و نحوه تعامل مراکز علمي و فرهنگي با حوزه هاي علميه


    ايجاد فضاي نقادي و آزادانديشي در مباحث علمي


    ضرورت هماهنگي در مسائل مربوط به تبليغ و مبلغان و آموزش شيوه هاي مختلف و نوين تبليغ


    لزوم آشنايي بيش از پيش با ادبيات فارسي و فن خطابه


    برنامه ريزي جامع و دقيق تر براي طلاب خارجي


    ايفاي نقش فعال تر حوزه براي نشر معارف ديني و پاسخگويي به نيازها در عرصه بين المللي


    صيانت از جايگاه فلسفه اسلامي در حوزه علميه قم


    اهتمام جدي تر به پژوهش و تحقيق در حوزه هاي علميه به ويژه درخصوص مسائل فقهي


    برنامه ريزي فراگير براي مسائل آموزشي و پژوهشي حوزه هاي علميه خواهران به ويژه تحقيق و پژوهش در خصوص مباحث روز زنان و خانواده


    بهره برداري هدفمند و متمرکز از فناوريهاي نوين اطلاعات و رسانه هاي الکترونيک براي عرضه جهاني توليدات علمي حوزه هاي علميه


    توجه سازمان يافته تر به قرآن و نهج البلاغه در حوزه هاي علميه


    گسترده شدن تشکيلات اداري پژوهشکده ها و مراکز حوزوي


    توجه به محتوا و کيفيت پژوهش ها همزمان با رشد کمي پژوهشکده ها


    ايجاد رشته هاي تخصصي در حوزه هاي علميه


Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه