2024 April 20 - شنبه 01 ارديبهشت 1403
عبادات شگفت انگیز حضرت فاطمه زهراء(س).
کد خبر: ٢١١٣ تاریخ انتشار: ٢١ اسفند ١٣٩٤ - ١٠:٥٨ تعداد بازدید: 2196
صفحه نخست » خطبه سال 94 » خطبه های نماز جمعه
عبادات شگفت انگیز حضرت فاطمه زهراء(س).

خطبه اول: 94/12/21

توصیه به تقوی:

قالَتْ فاطمه علیها السلام : حُبِّبَ إ لَیَّ مِنْ دُنْیاكُمْ ثَلاثٌ: تِلاوَةُ كِتابِ اللّهِ، وَالنَّظَرُ فى وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ، وَالاْنْفاقُ فى سَبیلِ اللّهِ.

سه چیز از دنیا براى من دوست داشتنى است : تلاوت قرآن ، نگاه به صورت رسول خدا، انفاق و كمك به نیازمندان در راه خدا.

 

موضوع: عبادات شگفت انکیز حضرت فاطمه زهراء(س).

صحيفه ى تاريخ، تا به حال شاهد عبادتهايى بس شگفت انگیز از اولياى الهى بوده است. ولی در ميان تمامى عبادتها، آنچه به صفحات تاريخ زينت و جلوه اى بى نظير بخشيده، عبادتهاى بانوى بزرگوارى است كه در اوج جوانى، مايه ى فخر و مباهات عابدان گرديده است.

اوج عبادت آن حضرت، در آخرين آيات سوره ى آل عمران، از كلام خداوند رحمان، جلوه نموده است: الذين يذكرون الله قياماً و قعوداً و على جنوبهم و يتفكرون فى خلق السموات و الأرض...؛ [ آل عمران (3): 195-191. ] آنان كه خداى را [در همه حال؛] ايستاده، نشسته و خفته بر پهلوهاشان ياد مى كنند و در آفرينش آسمانها و زمين مى انديشند....

 اين عابده ى بى همتا، هموست كه در وصف عبادتش چنين آمده است:
در تمام دنيا، عابدتر از فاطمه عليهاالسلام يافت نمى شود؛ او به حدى براى عبادت برپا مى ايستاد كه پاهايش ورم مى كرد.
[ قال الحسن البصرى: ما كان فى الدنيا اعبد من فاطمة. كانت تقوم حتى تتورم قدماها. بحارالانوار: ج 43، ص 75، روايت 62.

یا پیامبر اعظم در باره شخصیت عبادی وی فرمود:

 رسول الله صلى الله عليه و آله: يا سليمان! ان فاطمة، ملأ الله قلبها و جوارحها إيمانا الى مشاشها تفرغت لطاعة الله.  او هر شب بعد از خوابانيدن بچه ها و فراغت از ديگر و وظايف خانه دارى، بر سجاده ى عبادت به نماز مى ايستاد؛ تا جايى كه پاهاى مباركش كبود و متورم مى شد.

اما بشنويم وصف عبادت فاطمه را از زبان ميوه ى دلش، امام حسن مجتبى عليه السلام:

رأيت امى فاطمه قامت فى محرابها ليله جمعتها، فلم تزل راكعة ساجدة حتى اتضح عمود الصبح و سمعتها تدعوا المؤمنين و المؤمنات و تسميهم و تكثر الدعاء لهم و لا تدعو لنفسها بشى ء فقلت لها: يا اماه! لم لا تدعين لنفسك كما تدعين لغيرك. فقالت: يا بنى! الجار ثم الدار. بحارالانوار: ج 43، ص 81، روايت 3، ج 89، ص 313، روايت 19. ]

«در شب جمعه اى، مادرم را در محراب عبادت نظاره مى كردم. تمام شب را به قيام و قعود و ركوع و سجود مشغول بود تا آن گاه كه سپيدى صبح سر زد. مى شنيدم كه مردان و زنان مؤمن را يكايك نام مى برد و فراوان دعايشان مى كند؛ در حالى كه هيچ دعايى براى خود نمى كرد. پس خدمت ايشان عرض كردم: مادر! چرا همان گونه كه براى ديگران دعا مى كنيد، براى خودتان دعا نمى كنيد. فرمود: فرزندم! ابتدا همسايه، سپس خانه.»
آرى، شيوه ى معمول فاطمه به هنگام دعا و نيايش، اين گونه بود. فاطمه هيچ گاه خودش را نمى ديد؛ ايثار محض بود و زيباترين سرمشق بخشش.

واما كيفيت عبادت فاطمه هرگز در عقل و خيال ما نمى گنجد. حال روحى او را در هنگامه ى عبادت، خدا مى داند و بس.

رسول الله صلى الله عليه و آله... اما ابنتى فاطمة... متى قامت فى محرابها بين يدى ربها جل جلاله زهرا نورها لملائكة السماء كما يزهر نور الكواكب لأهل الأرض و يقول الله عز و جل لملائكته: يا ملائكتى! انظروا الى امتى فاطمة، سيدة امائى، قائمه بين يدى يرتعد فرائضها من خيفتى و قد اقبلت بقلبها على عبادتى. اشهدكم انى قد آمنت شيعتها من النار.... امالی صدوق: مجلس 24 /100.
آن گاه كه فاطمه در محراب عبادت، در پيشگاه پروردگار به نماز مى ايستد، نور عبادتش براى ملائكه ى آسمان درخشيدن مى گيرد؛ به سان نور ستارگان براى اهل زمين و خداوند پر عزت و جلالت، خطاب به فرشتگانش مى فرمايد:
ملائكه ى من! بر بنده ام فاطمه، سرور كنيزانم، نظر كنيد؛ بر درگاه من ايستاده در حالى كه بندبند وجودش از خوف من مرتعش و لرزان است و با تمام قلبش به عبادت من روى نهاده است. شما را گواه مى گيرم كه شيعيانش را از آتش، نجات و ايمنى بخشيدم...

اما عبادت فاطمه، از لحاظ كيفيت معنوى، آن چنان بى مانند است كه

[ رسول الله صلى الله عليه و آله... انها لتقوم فى محرابها فيسلم عليها سبعون الف ملك من الملائكه المقربين و ينادونها بما نادت به الملائكه مريم فيقولون: يا فاطمه! ان الله اصطفاك و طهرك و اصطفاك على نساء العالمين.... بحارالانوار: ج 37، ص 84، روايت 52 و نيز ج 43، ص 24، روايت 20.

 درخشندگى نور آن باعث حيرت و لذت ملائكه ى مقرب الهى مى گردد؛ تا جايى كه هفتاد هزار فرشته از فرشتگان مقرب الهى جملگى بر او سلام و تحيت مى فرستند و به تأييد و تشويق او مى پردازند

آرى، عبادت حضرت زهرا عليهاالسلام موجب بهت، لذت و بهجت فرشتگان مقرب الهى مى شود؛ آن فرشتگانى كه تمام عمر خود را به عبادت گذرانده اند؛ چرا كه عبادت چون غذاى روح آنهاست و اگر لحظه اى خدا را تسبيح و تقديس نكنند، همانند گرسنه اى خواهند بود كه هيچ غذايى ندارد؛ مخلوقاتى كه نه تنها كار خودشان عبادت مداوم است، بلكه در طول تاريخ بشرى عبادت هاى پرشمارى را از انبيا و دوستان خدا ديده اند. چنين موجودات والامقام و عظيمى، وقتى نور عبادت زهرا در آسمان ها درخشيدن مى گيرد به وجد امده و از تعجب در پوست خود نمی گنجند

 

خطبه دوم:

توصیه مجدد به تقوی:

مناسبتها:

1 - روز شنبه سالروز صدور فرمان امام خميني(ره) مبني بر تأسيس بنياد شهيد انقلاب اسلامي (1358 ه‍ ش)

روز بزرگداشت شهدا

2 - روز 23 اسفند برابر با 3 جمادی الثانیه سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره(س).

3 - روز 25 اسفند سالروز بمباران شيميايي شهر حلبچه توسط رژيم بعث عراق (1366 ه.ش)

4 - روز 26 اسفند سالروز ارتحال حجةالاسلام والمسلمين حاج سيداحمد خميني (1373 ه. ش)‏‏‏

5 - مغالظه ای آشکار در دوران پسا انتخابات در تحلیل نادرست از رای مردم

در جريان جنگ صفين، بعد از كشته شدن عمار ياسر به ‏دست لشكريان معاويه، اضطراب و تزلزلي در لشكريان معاويه به‏وجود آمد به‏گونه‏اي‏كه در جنگ با جبهه امير مؤمنان عليه‏السلام سستي به‏خرج مي‏دادند، وقتي معاويه علت آن‏را جويا شد، از لشكريانش پاسخ شنيد كه: ما اين‏را مسلّم مي‏دانيم كه حضرت رسول اكرم(ص) به عمار فرمودند: «يا عَمّارُ تَقْتُلُكَ الفِئَةُ الباغِيَةُ»؛ اي عمار تو را لشكري كه ظالم و ستمكار است خواهد كشت! و ما تا به حال كه در جبهه تو مي‏جنگيديم فكر مي‏كرديم كه بر حق هستيم اما اكنون با كشته شدن عمار به‏ دست ما، براي ما ثابت گرديد كه جبهه تو جبهه ستم و ستمكاري است و بنابراين جبهه علي(عليه‏السلام) جبهه حق است و حق با علي(عليه السلام) است.

معاويه براي رهايي از اين بحران، دست به سفسطه‏بازي و مغالطه‏گري زد و گفت: عمار را ما نكشته‏ايم بلكه قاتل عمار كساني هستند كه او را براي جنگ به اين سرزمين آورده‏اند و او با اين سفسطه‏بازي و مغالطه‏كاري دوباره به جبهه خود استحكام و ثبات بخشيد.

هنگامي كه خبر اين جريان به سمع حضرت امير مؤمنان(عليه‏السلام) رسيد، حضرت فرمودند: عمار با ايمان و اختيار خود در اين جهاد شركت كرده و سپاهيان معاويه او را به قتل رسانده‏اند و اگر منطق معاويه درست باشد، بايد گفت قاتل حمزه سيدالشهداء حضرت پيامبر اكرم(صلي‏الله عليه و آله) مي‏باشد زيرا پيغمبر(ص) حمزه را به همراه خود به جنگ احد آورده بود؛ بنابراين بيدار باشيد و هرگز گول حرفهاي سفسطه‏بازان و مغالطه‏كاران را نخوريد!

حال ما هستيم و اين فراز از تاريخ در اوضاع پساانتخابات؛ علي‏رغم شكوه پرافتخار حضور حداكثري (62 درصد) مردم شريف ايران پاي صندوقهاي رأي در هفتم اسفندماه كه به كوري چشم دشمنان اسلام، جلوه‏اي ديگر از دمكراسي واقعي و مردم‏سالاري ديني را به رخ جهانيان كشيد، انتخاباتي كه با تأمين منويات رهبر حكيم و فرزانه انقلاب، ضمن داشتن بسياري از مختصات انتخابات مطلوب و منظور معظم‏له، در سطح ملي و كلان نظام اسلامي برگ زرين و برنده‏اي ديگر در دست ملت ايران تعريف مي‏گردد؛ متأسفانه از منظر برخي دون‏انديشان و سياست‏بازان، به‏قصد ايجاد دوگانگي در جامعه، مي‏رود تا با حربه مغالطه و سفسطه به نقطه‏اي سياه عليه منافع و مصالح ملي تبديل گردد و لذا يادآوري چند نكته اساسي در تحليل انتخابات و ثمره نهايي آن قابل توجه ومهم می باشد:

1 - د راین انتخابات همانند انتخابات گذشته آرزوی مقام معظم رهبری برآورده شد

الف) مشارکت حداکثری.

ب) سلامت انتخابات.

ج) انتخابات آزاد و در اوج رقابت

د) امنیت انتخابات.

ه) رعایت حق الناس بودن آراء مردم.

و) ارزشمند بودن رأي مردم و فصل‏الخطاب بودن مجاري قانوني‏.

يكي از محاسن اين دوره از انتخابات نسبت به برخي دوره‏هاي گذشته، رعايت اخلاق و نزاكت پس از پيروزي است. چه خوب بود اين رفتار عقلاني، پسنديده و تحسين‏برانگيز در حين تبليغات از سوي هر دو جريان عملي مي‏شد. رفتار پساانتخاباتي اصلاح‏طلبان اين واقعيت را نشان مي‏دهد كه آن‏ها عزم جدي براي مشاركت فعال در سياست دارند و مي‏خواهند شيريني اين پيروزي را با تمام كشور تقسيم كنند. از اين طريق آن‏ها مي‏توانند جايگاه اجتماعي خود را تقويت كرده و در نتيجه جامعه را براي بهره‏برداري از فرصت‏هاي پسابرجام آماده كنند.

اصولگرايان نيز تمكين به قانون را، آن‏هم پس از عدم رأي‏آوري در تهران، يك فرصت مي‏پندارند. اين رفتار صبورانه آن‏ها عملاً به يك كلاس درس اخلاق مبدل شده است.

از مجموع رفتارهاي نخبگي دو طرف برداشت مي‏شود بر پايه يك درك مشترك از اوضاع معيشتي مردم، اصولگرايان و اصلاح‏طلبان مي‏خواهند در عمل و فارغ از سياست‏زدگي، ‏رقابت انتخابات را فراموش كنند و وارد يك رقابت سازنده شوند؛ رقابتي عملي و اخلاقي براي‏ تصميمات صحيح و انجام وظايف‏شان براي ارتقاي سطح رفاه شهروندان.

در كل، بايد گفت برخورد اصولگرايان در رويارويي با نتيجه انتخابات بسيار خوب بود. آن‏ها كوچك‏ترين اعتراضي به نتيجه انتخابات نكردند و بدون اين‏كه كسي را تحريك كنند و به خيابان بكشانند، نتيجه را پذيرفتند

در هر حال آنچه نبايد از آن غفلت نمود مصالح و منافع ملي و حاكميت اسلامي ملت بزرگ ايران است و اين مهم، اصولگرا، اصلاح‏طلب و يا تندرو و ميانه‏رو نمي‏شناسد، چنان‏كه مقام معظم رهبري به‏روشني فرمودند، انگ تندروي به عناصر حزب‏اللهي جفاست و چه‏بسا در پيشبرد اهداف عاليه نظام و انقلاب و نيز خدمت خالصانه به مردم بايد شتاب و تندروي توأم با درايت و هوشمندي داشت.

اینها آرزوی مقام معظم رهبری بوده که در روز 7 اسفند برآورده شده و تحلیل این انتخابات بر غیر این محور هرچه باشد امری غلط و نادرست است.

برخي در فراز و فرودهاي سياسي و كسب پيروزي و يا شكست‏هاي ظاهري، به‏جاي شكر و سپاسگزاري و تواضع و پرهيز از مستي غرور و يا عبرت و درس‏آموزي و نقد مفيد خويش، متأسفانه دچار نوعي سفسطه و مغالطه‏گري به‏ويژه در مقابله با جبهه رقيب مي‏شوند. به‏طور مثال با تفكيك نتيجه انتخابات در تهران و كل كشور، ضمن ابراز نارضايتي از نتيجه حاصله، آن‏را ثمره نوع عملكرد اصولگرايان و تندروي‏ها مي‏دانند و يا به‏گونه‏اي عنوان مي‏كنند كه گوئيا فتح‏الفتوحي صورت گرفته و پيروزي در تهران را نشان از قوت و انسجام جرياني خاص و حركت به سمت نجات و رهايي انقلاب از انحرافات و تندروي‏ها القاء مي‏نمايند.

اين‏كه برخي در صددند نتيجه انتخابات در تهران و نيز ديگر استانها و كل كشور را از هم تفكيك نمايند، فرق نمي‏كند زير هر بيرقي باشند، امري است خطا و به‏دور از شأن جامعه اسلامي و انقلابي ما كه مبتني بر عقلانيت و ژرف‏انديشي است. يكپارچگي و انسجام ملي، ارزشي است كه تحت هيچ شرايطي نبايد كمترين خدشه به آن وارد شود.

برخي، القاء آزادي تهران را زمزمه مي‏كنند و برخي، اهالي تهران را با اهالي كوفه مقايسه كرده و سخن ناصواب تهران كل ايران نيست را مطرح مي‏نمايند.

 قطعاً در اين بازار بلبشوي تشويشات و القائات غيرواقعي و غيرالهي كه به‏دور از شأن ملت شريف ايران اعم از تهراني و غيرتهراني مي‏باشد، اين دشمنان ملت ايرانند كه بهره خواهند برد.

در حالي‏كه مردم شريف ايران در هفتم اسفند سال جاري با حضور پرشور پاي صندوقهاي رأي، با پشتوانه رقابتي جدي و آزادانه و با اختيار كامل به نداي نظام و رهبرش لبيك گفت و تجلي حماسه حضوري پرشور را به دنيا نشان داد و از رهگذر اين حضور پرپيام، پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي را به‏نحوي شكل داد كه اميد مي‏رود بيش از گذشته مجلس محترم خبرگان و شوراي اسلامي، در چارچوب نظام و آرمانهاي انقلاب اسلامي به خدمت خالصانه و بي‏منت به ملت شريف ايران اهتمام داشته باشد. و به وظيفه و تكليف خود به‏گونه‏اي عمل نموده‏اند كه هم پيش وجدان خويش و هم در محضر ولي‏نعمتانمان يعني شهيدان و امام راحل(ره) و از همه مهم‏تر در محضر حضرت حق(جل جلاله) روسفيد و پاسخگو خواهند بود.

 

 

 



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه