نسخه موبایل
www.tabatabaey .com
نقش روحانيت در انقلاب اسلامي
کد مطلب: 82 تاریخ انتشار: 10 بهمن 1393 - 17:01 تعداد بازدید: 2769
صفحه نخست » عمومی » مصاحبه
مصاحبه با روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي
نقش روحانيت در انقلاب اسلامي

س1  -  نقش روحانيت در پيروزي انقلاب اسلامي ايران را تبيين نماييد؟

اولا انقلاب اسلامي ايران با رويكرد عموم اقشار مردم ايجاد شد و با همين رويكرد نيز به پيروزي رسيد و لذا به هيچ گروه خاصي اختصاص ندارد و لكن بدان جهت كه رويكرد فرهنگي در جهت دهي انقلاب و پيروزي آن بسيار مهم بوده و نقش اول را به خود اختصاص داده است متوليان فرهنگي و بويژه فرهنگي ديني و مبلغان معارف اسلامي كه در قالب تقسمات كارشناسي به كارشناسان علوم ديني مشهورند در پيروز يو هدايت و رهبر يحركت هاي مردمي و تطبيق آنها با عملكرد مردم بسيار موثر بودند و از اين جهت نيز مردم روحانيت را در صف اول پيروزي انقلاب مشاهده نموده و با صف شكني آنان نيز باور داشته و خود را دنباله رو آنان در پيروزي مي دانستند و همچنان نيز بر آن باورند.

البته با وجود پيشگامي روحانيت در پيروزي انقلاب اسلامي ايران كه يك حقيقت انكار ناپذير است لكن اين قشر مورد اعتماد مردم در مسير انقلاب و حركت هاي آن هرگز خود را صاحب اختيار انقلاب ندانسته و نمي داند بلكه اين پيروزي متعلق به اراده عموم مردم و خواست و اراده خداوند و عنايات ولي اعظم الهي وجود مقدس امام عصر(ع) مي دانند.

 

س 2   -  به نظر شما نقش روحانيت از اوايل پيروزي انقلاب اسلامي تا كنون چگونه بوده است؟

به رغم تلاش دشمنان داخلي و خارجي و بدخواهان نظام و مردم در راستاي جدايي مردم از روحانيت و ايجاد بدبيني در ميان مردم نسبت  به روحانيت كه در حقيقت تلاش براي جدايي دين از سياست بوده و هست اما هنوز روحانيت نقش مهمي در جامعه و در نظام اسلامي دارد البته مقصود از نقش مهم اين نيست كه نظام اسلامي اسران متكي به روحانيت است و يا همان سخن برخي بدخواهان كه حكومت آخوندي شده بلكه مقصود نقش آفريني روحانيت و مرجعيت  در هدايت هاي فكري و تعيين استراتژي هاي فرهنگي انقلاب است.

اما به نظر من اين نقش آفريني اگر چه خوب است ولي كافي نيست بلكه حوزه هاي فراوانتري در مسايل معرفتي و فكري وجود دارد كه روحانيت مي تواند موثر واقع شود لكن از اين ظرفيت هنوز استفاده نشده است.

و عدم استفاده از اين ظرفيت نيز معلول دو جهت است 1  -  عدم ورود روحانيت. 2  -  عدم تقاضاي دولت ها. كه اميدوارم در هر دو مورد با حل مشكلات مورد استفاده قرار گيرد.

 

س 3   -  حضور موثر روحانيت در صحنه هاي اجتماعي و سياسي جامعه چگونه بايد باشد؟

بعضي ها مي خواهند روحانيت تنها در گوشه اي بنشيند و مردم را نصيحت كند ولي در بدنه اجراي قوانين هيچ دخالتي نكند و اين به طور كامل با مبناي امام راحل و مقام معظم رهبري مخالف است چراكه مطابق صريح سخنان معظم له كه فرمودند(شرط لاينفك و ضرورى بقاى انقلاب و استقلال كشورحضور روحانيت است ) حضور فرزيكي در ميدان است نه فقط نصيحت و تاريخ نيز اين مطلب را گواهي مي كند .

مقام معظم رهبري فرمودند:

از صد سال پيش به اين طرف، هر حركت اصلاحى، مبارزه اجتماعى و سياسى و هر تحول بزرگى در ايران اتفاق افتاده است، يا رهبران آن ها روحانى بوده اند و يا روحانيت جزو رهبران آن ها بوده است. تاريخ در مقابل ما است. دشمنان روحانيت در طول شصت سال اخير، هر چه عليه روحانيت تلاش كرده اند، نتوانسته اند اين موضوع را انكار كنند.

 

س 4    -  راهكارهاي شما براي حضور موثر روحانيت در صحنه هاي مختلف سياسي اجتماعي و فرهنگي چيست؟

براي حضور موثر روحانيت در صحنه هاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي بايستي نكاتي را مورد نظر و دقن قرار دهيم تا با آن مرحله از حضور برسيم و يا از آن مرحله مراقبت نماييم.

الف) خودسازي و تهذيب نفس.

راز و رمز موفقيت روحانيت توجه به تقوا و تهذيب نفس است چرا كه تقوا راهگشاي همه امور در همه جهات است و سابقه نوراني روحانيت نيز به خاطر تقواي آنان پر فروغ گرديده است.

ب) حفظ استقلال روحانيت و عدم وابستگي به هيچ حزب و جناح و گروهي.

تاريخ هزار ساله روحانيت كه مملو از توفيقات فراوان در مسير انجام وظيفه است به خاطر استقلال آنها بوده كه توانسته اند زبان گوياي دين و خواسته هاي مردم متدين و مسلمان باشند.

 ج) اهل بصيرت بودن و برخورداري از بينش درست در مسايل اجتماعي.

ارزش عالم ديني و روحانيت به قدرت تشخيص درست از دين و انحرافات ديني و اتخاذ موضع درست و بموقع است كه شياطين را از تسلط بر مردم و سواري گرفتن از مردم نوميد مي سازد.

د) محوريت وحدت و دعوت مردم به خدا.

يكي از راه هاي موفقيت روحانيت محور وحدت شدن در ميان مردم با رعايت اصول و ضوابط است و راه ديگر موفقيت دعوت همگان به خداوند است كه اين نيز از اختلاف و تفرقه جلوگيري مي كند و اينكه اگر يكصد نفر از انبيا در يك زمانحضور مي داشتند هرگز اختلاف نمي كردند براي اين است كه همه به خدا دعوت مي كردند نه به خود.

روحانيت كه راه انبياء را مي پيمايد و وظيفه پيامبران را در دوران غيبت به عهده دارد بايستي همگان را مطابق پيامبران به خداوند دعوت كند نه به خود.


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :